RSS

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ !

03 Aug

3-8-2012
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Σ.Ε.Α.Τ.Ε.

Το επερχόμενο πακέτο των 11,5 δισ €, που θα πέσει στις βαριές πλάτες του ελληνικού λαού, έχει ένα δίδυμο «αδελφάκι», την εκποίηση της Αγροτικής Τράπεζας, που προηγήθηκε, ήδη, και επιβάρυνε τον έλληνα φορολογούμενο, μ΄ ένα ανάλογο, περίπου, κόστος!

Η εφαρμογή του ιδεολογικοπολιτικού δόγματος του νεοφιλελευθερισμού,που επέβαλλε την εξαφάνιση των κρατικών τραπεζών, με την επιταγή της εξωτερικής τρόϊκας και τη δουλική υλοποίηση από την κυβέρνηση της εσωτερικής τρόϊκας, μέσω των μεθοδευμένων ενεργειών της Τράπεζας της Ελλάδος, όχι, απλά δεν έφερε την πλέον συμφέρουσα και επωφελή για το δημόσιο λύση, αλλά φέρεται να κοστίζει τα τριπλάσια, απ΄ ό,τι η εναλλακτική λύση της ανακεφαλαιοποίησης της Αγροτικής Τράπεζας, μέσω του ΤΧΣ, ως ενιαία και κρατική τράπεζα.


Τα προβαλλόμενα επιχειρήματα, περί προβληματικότητας της ΑΤΕ και τα περί «μη βιώσιμης τράπεζας», εδράζονται σε μεθοδευμένες κινήσεις και λειτουργίες και σε αυθαίρετα, όσο και αναπόδεικτα στοιχεία.

Το πολυδιαφημιζόμενο deal της ΑΤΕ, δεν αποτελεί, ούτε πώληση, ούτε, καν, μεταφορά. Είναι μια δωρεά με bonus, προς το ιδιωτικό κεφάλαιο !

Η Αγροτική Τράπεζα χαρίστηκε, αφού χωρίστηκε, και το δημόσιο, πλήρωσε κι από πάνω αρκετά δισ €, τα οποία χρεώθηκαν στους έλληνες φορολογούμενους !

l Η εξαφάνιση της ΑΤΕ θα επιφέρει το τελειωτικό χτύπημα στην, ήδη, μισοερειπωμένη ελληνική ύπαιθρο, αφού θα εκλείψει οποιαδήποτε άσκηση αγροτικής πίστης, ενώ, παράλληλα, οι υποθηκευμένες αγροτικές περιουσίες θα βρεθούν στο έλεος των ιδιωτικών κερδοσκοπικών επιχειρηματικών σχημάτων.Αγρότες, συνεταιρισμοί και γεωργικές βιομηχανίες θα μπουν σε νομοτελειακή πορεία απαξίωσης και αφανισμού !

l Οι εργαζόμενοι στην Αγροτική Τράπεζα, μετά τις αλλεπάλληλες σφαγιαστικέςπερικοπές των αποδοχών μας, τη δραστική μείωση των θέσεων εργασίαςκαι την περιστολή βασικών δικαιωμάτων μας, βρισκόμαστε τώρα αντιμέτωποι και με τους κινδύνους που απειλούν την ίδια την απασχόλησή μας.

Μας ζητούν να εφησυχάσουμε και ν΄ αρκεστούμε σε υποσχέσεις «διασφάλισης»,που, μέχρι σήμερα, δεν έχουν αποτυπωθεί σε κανένα κείμενο με νομική ισχύ.Μας ζητούν να συμβιβαστούμε και να υποκύψουμε, χωρίς καμιά συγκεκριμένη δέσμευση για τη συνέχεια και τους όρους της απασχόλησής μας, για τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα !

– Απεργούμε, αγωνιζόμενοι, πρώτα και κύρια, μαζί με την κοινωνία και τους φορείς των πελατών μας, για την ανατροπή της επαίσχυντης συμφωνίας εκποίησης της Αγροτικής Τράπεζας.

–  Απεργούμε και αγωνιζόμαστε για την ύπαρξη και τη λειτουργία της ΑΤΕ, στο ρόλο του χρηματοπιστωτικού εργαλείου, για τη στήριξη και την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας και κυρίως του αγροτικού.

– Απεργούμε και αγωνιζόμαστε, για την, ουσιαστική, διασφάλιση της εργασίας μας, την κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας, εργασιακών και ασφαλιστικών.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, μέχρι τη νίκη !

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Α.Τ.Ε
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: