RSS

Έκτακτοι Εκπαιδευτικοί ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ: ΟΛΕΣ/ΟΛΟΙ στην 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ

05 Nov

ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΤΡΟΪΚΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Σύσσωμη η εγχώρια Τρόικα, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, ετοιμάζεται να ψηφίσει τον πιο αντεργατικό – αντιλαϊκό προϋπολογισμό από τη μεταπολίτευση και μετά. Ετοιμάζονται σε συνεργασία με ΔΝΤ – Ευρωπαϊκή Επιτροπή – Ευρωπαϊκή Τράπεζα να περάσουν το νέο μνημόνιο που αποτελεί το νέο πακέτο αντικοινωνικών – αντεργατικών μέτρων. Θέλουν να πάρουν πίσω όσα με θυσίες κέρδισαν οι εργαζόμενοι τον 20ο αιώνα, να αυξήσουν τα όρια συνταξιοδότησης, να καταργήσουν τον κατώτατο μισθό, να διαλύσουν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Για ακόμη μια φορά παίζουν το χαρτί
της επόμενης δόσης. Τους ακούμε να επαναλαμβάνουν μονότονα, “απαιτούνται κι άλλες θυσίες”, απευθυνόμενοι στους συνήθεις υπόπτους, τους εργαζόμενους. Και βεβαίως προστατεύοντας τους πραγματικούς ενόχους, τους “κλέφτες με τις γραβάτες”. Προσπαθούν για άλλη μια φορά να κερδίσουν χρόνο για να προλάβουν να ξεπουλήσουν όσο περισσότερο μπορούν από το δημόσιο πλούτο, ενώ εξοντώνουν την κοινωνία και οδηγούν τη χώρα σε βέβαιη χρεωκοπία.

Έχουν κηρύξει στάση πληρωμών σε μια σειρά από εργασιακούς κλάδους και κοινωνικές κατηγορίες. Έχουν θεσμοθετήσει και νομιμοποιήσει την εργασιακή ζούγκλα στον ιδιωτικό τομέα, αφήνοντας τους εργαζόμενους απροστάτευτους. Οι κοινωνικές παροχές και η πρόνοια είναι υπό διωγμό. Η υγεία και η παιδεία είναι ένα βήμα πριν την απόλυτη διάλυση και την πλήρη υπαγωγή τους στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Η ανεργία κάθε εξάμηνο σημειώνει νέα ρεκόρ και η υποαπασχόληση ακόμα μεγαλύτερα οδηγώντας πλατιά τμήματα των εργαζόμενων σε φτωχοποίηση. Ενώ ταυτόχρονα έχουν ξαμολήσει τους γκρίζους λύκους της Χρυσής Αυγής για να προσανατολίζεται αργά & σταθερά μια απελπισμένη κοινωνία χωρίς πυξίδα στο φασισμό, να αποπροσανατολίζονται οι εργαζόμενοι με πλαστούς διαχωρισμούς ανάμεσα σε «ντόπιους και ξένους». Ως πότε ακόμα θα τους ανεχόμαστε;
Κανένας εργαζόμενος μόνος του, κανένας κλάδος μόνος του!
Η απεργία είναι το όπλο μας καθώς θυμίζει πάντα στους «από πάνω» ότι οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που παράγουν τον πλούτο, τη γνώση, τον πολιτισμό. Κάθε εργαζόμενος, κάθε άνεργος, κάθε νέος, κάθε κλάδος έχει συμφέρον να ανατρέψει τη συγκυβέρνηση Τρόικας – κυβερνητικών κομμάτων – εργοδοτών. Όλοι μαζί, να ξεπεράσουμε τους φόβους και τους τεχνητούς διαχωρισμούς που μας επιβάλλουν τα χουντοκάναλα και ν’ αγωνιστούμε για να διώξουμε μια ώρα αρχύτερα τα μνημόνια, την τρόικα την κυβέρνηση και κάθε κυβέρνηση που θα οδηγεί τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση. Δεν υπάρχουν σωτήρες, ούτε Μεσσίες. Μόνο αν ξεσηκωθούμε και πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, θα μπορέσουμε να δούμε καλύτερες μέρες. Ο αγωνιζόμενος και οργανωμένος λαός μπορεί να τους ανατρέψει, αυτούς και τους ανθρώπους τους μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα. Όλους αυτούς τους γραφειοκράτες, που ο μόνος ρόλος που τους έχει απομένει, είναι να εκτονώνουν την οργή του κόσμου και να σπέρνουν την  απογοήτευση. Με τις γενικές συνελεύσεις μας, τις απεργίες, κλιμακώνουμε τους αγώνες μας μέχρι να πέσουν!

Συμμετέχουμε ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στην 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ 6 & 7 Νοέμβρη 2012

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΤΡΟΙΚΑΣ-ΣΕΒ
ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΑΝΤΟΧΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ
Όλοι στη απεργιακή συγκέντρωση-πορεία
Τρίτη 6 Νοέμβρη, 10:30 πμ,
Εργατικό Κέντρο Πάτρας (πλ. Όλγας)
Σύλλογος Έκτακτου Εκπ/κού Προσωπικού ΤΕΙ Πάτρας
“Αρτίν Δανελιάν”
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: