RSS

Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΑΜΑΡΑ: ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ, ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ ΙΣΡΑΗΛ, ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

06 May

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ:
«Το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την κλιμάκωση της έντασης στη Συρία και τον κίνδυνο διάχυσης της σύρραξης εκτός συριακών συνόρων.  Με μεγάλη ανησυχία παρακολουθεί το Υπουργείο Εξωτερικών την κλιμάκωση της έντασης στη Συρία και εκφράζει φόβους για το ενδεχόμενο «η συνεχιζόμενη αιματοχυσία και η απουσία άμεσων προοπτικών διεξόδου από την κρίση», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «σε συνδυασμό με τις πρόσφατες εξελίξεις» να διαχύσουν τη σύρραξη, εκτός των συνόρων της Συρίας. 

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η Ελλάδα καλεί όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να επιδείξουν τη μέγιστη δυνατή αυτοσυγκράτηση και να αποφεύγουν ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην αποσταθεροποίηση της ευρύτερης περιοχής». Επίσης υπογραμμίζεται ότι «από την πρώτη στιγμή, η Ελλάδα έχει διακηρύξει, ως θέση αρχής, την ανάγκη άμεσης έναρξης πολιτικής διαδικασίας για την επίλυση του Συριακού ζητήματος, ώστε να σταματήσει η αιματοχυσία και να διαμορφωθεί ένα νέο περιβάλλον στη χώρα, εντός του οποίου τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των μειονοτήτων – συμπεριλαμβανομένων ασφαλώς των Χριστιανών – θα πρέπει να είναι κατοχυρωμένα και σεβαστά». 

ΡΩΤΑΜΕ:

Γιατί το ΥΠΕΞ δεν καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τους επαναλαμβανόμενους βομβαρδισμούς του Κράτους Τρομοκράτη Ισραήλ, που εκτός από τη βάρβαρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου από τον Προληπτικό Πόλεμο που διεξάγει μόνο του, οι ενέργειες του «θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην αποσταθεροποίηση της ευρύτερης περιοχής», για να χρησιμοποιήσουμε τη διατύπωση του Δ.Αβραμόπουλου.

Γιατί η ελληνική κυβέρνηση δεν λέει όχι στα αιτήματα των ΗΠΑ για την χρήση των βάσεων στην Κρήτη και δεν καταδικάζει την εμπλοκή ξένων στρατών, μυστικών υπηρεσίων και ιδιωτικών στρατών στον εμφύλιο στην Συρία  που σε καμιά περίπτωση δεν ικανοποιούν «την ανάγκη άμεσης έναρξης πολιτικής διαδικασίας για την επίλυση του Συριακού ζητήματος, ώστε να σταματήσει η αιματοχυσία και να διαμορφωθεί ένα νέο περιβάλλον στη χώρα, εντός του οποίου τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των μειονοτήτων – συμπεριλαμβανομένων ασφαλώς των Χριστιανών – θα πρέπει να είναι κατοχυρωμένα και σεβαστά», για να χρησιμοποιήσουμε και πάλι τη διατύπωση του Δ.Αβραμόπουλου. 
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες «Το υπουργείο Εξωτερικών με σχετική απόφαση του υπουργού Δ.Αβραμόπουλου (που προήλθε κατόπιν διαβούλευσής του με τον πρωθυπουργό Α.Σαμαρά), ενημέρωσε άτυπα το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ ότι εγκρίνεται το αίτημα για μεταστάθμευση αμερικανικών αεροναυτικών δυνάμεων στη ναυτική και αροπορική βάση της Σούδας στην Κρήτη ανταποκρινόενο σε σχετικό αίτημα. Επίσημα θα δοθεί  απάντηση εντός των προσεχών ημερών. Οι ΗΠΑ έχουν ζητήσει από το ΥΠΕΞ έγκριση για μεταστάθμευση μαχητικών αεροσκαφών F-15C/D, αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού (KC-135) και αεροσκαφών ηλεκτρονικής συλλογής πληροφοριών.  Επίσης, ενημέρωσαν την κυβέρνηση, ότι πιθανότατα θα κάνουν χρήση των αεροναυτικών διευκολύνσεων της βάσης τους στην Σούδα κατά την διάρκεια των επόμενων εβδομάδων, σε ότι αφορά την “ανθρωπιστική κρίση στην Συρία”».

ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΑΣΑΝΤ – ΕΞΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Η εξέγερση εναντίον της κυβέρνησης Άσαντ υπολογίζεται ότι έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 70.000 ανθρώπους και έχει μετατρέψει πάνω από 1,2 εκατ. ανθρώπους σε πρόσφυγες αφότου εκδηλώθηκε το 2011 και μετατράπηκε σταδιακά σε εμφύλια σύρραξη.

Για εμάς, η Ανατροπή των τυραννικών καθεστώτων πρέπει να είναι έργο των ριζοσπαστικών δυνάμεων και του αγωνιζόμενου λαού, που θα εμπνέει τη διεθνή αλληλεγγύη των κινημάτων. Δε μπορεί να είναι αποτέλεσμα της εμπλοκής και επέμβασης των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΝΑΤΟ που έχουν άλλες στοχεύσεις και θεωρούν πάντα ως μεγαλύτερο εχθρό τους, στην επιχείρηση επιβολής της Νέας καπιταλιστικής-ιμπεριαλιστικής Τάξης Πραγμάτων, τον αγωνιζόμενο κόσμο της εργασίας.

Τα προσφυγικά ποτάμια είναι αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, των εθνικιστικών παροξυσμών, της καπιταλιστικής κρίσης και των αυταρχικών καθεστώτων. Ο κόσμος της εργασίας μοιάζει περικυκλωμένος και εγκλωβισμένος καθώς τρέχοντας να σωθεί από τον εμφύλιο πόλεμο και τους ιμπεριαλιστικούς βομβαρδισμούς, τον πνίγουν σε Έβρο και Αιγαίο. 

Μόνη λύση η εκδίωξη όλων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων από την περιοχή, το κλείσιμο των βάσεων του θανάτου, η ανατροπή των αυταρχικών καθεστώτων, το άνοιγμα των συνόρων, η αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων σε πρόσφυγες και μετανάστες. 

Ο εργαζόμενος λαός μας πρέπει να αγωνιστεί ενάντια στην αντεργατική λαίλαπα, τον ακραίο κρατικό αυταρχισμό και την πολεμική εμπλοκή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Για την Ανατροπή της άθλιας στρατιωτικής συμφωνίας στρατηγικού χαρακτήρα μεταξύ του ελληνικού κράτους και του κράτους Δολοφόνου Ισραήλ.

Για την έξοδο της χώρας από ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-Ε.Ε.

Για την ανατροπή της άθλιας συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και ενάντια σε κάθε αστό διαχειριστή της ίδιας πολιτικής.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Diktiospartakos.blogspot.com

Τηλ. Επικ. 6932955437

Advertisements
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: