RSS

Ανακοίνωση του Συλλόγου Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΤΕΙ Πάτρας – ΑΡΤΙΝ ΔΑΝΕΛΙΑΝ για την ΕΡΤ και την ΑΠΕΡΓΙΑ

12 Jun
Ανακοίνωση του Συλλόγου Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΤΕΙ Πάτρας
ΑΡΤΙΝ ΔΑΝΕΛΙΑΝ

Ψωμί Παιδεία Ελευθερία, η Χούντα δεν τελείωσε το ‘73

Συναδέλφισσες /συνάδελφοι,

η κυβέρνηση μέσα σε λίγες ώρες αποφάσισε το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης και την απόλυση πάνω από 2.500 εργαζόμενων. Πρόκειται για πραξικόπημα που όμοιο του δεν έχει υπάρξει από το ’74 και μετά.

Η αντεργατική-αντιλαϊκή κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ υπό τα χειροκροτήματα της Χρυσής Αυγής, προσπαθεί να βάλει τον κόσμο της εργασίας, το εργατικό κίνημα αλλά και τα αυτονόητα δημοκρατικά δικαιώματα στο γύψο. Η μνημονιακή εργατική νομοθεσία δίνει γη και ύδωρ στο κεφάλαιο διευκολύνοντας τις απολύσεις, καταργώντας επί της ουσίας τις συλλογικές συμβάσεις ενώ επιβάλλει την πολιτική επιστράτευση σε μια σειρά κλάδους όπως στους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους του ΜΕΤΡΟ και πρόσφατα στους καθηγητές. Οι μεγαλοϊδιοκτήτες των ιδιωτικών ΜΜΕ προσφέρουν έργο υποστήριξης στην αντεργατική πολιτική που θα ζήλευε και ο Γκέμπελς. Και όπου δεν φθάνει «το χέρι» της μνημονιακής προπαγάνδας φτάνει «το χέρι των» δυνάμεων καταστολής και των ΜΑΤ, όπως και πριν μερικούς μήνες στην ηρωική απεργία των εργαζομένων στην ελληνική χαλυβουργία όπως και τώρα στο μεγάλο αγώνα που ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ.

Η κυβέρνηση θέλει να στείλει μήνυμα υποταγής σε ολόκληρη την κοινωνία

Θέλει να δώσει «δώρο» τις συχνότητες που αποτελούν δημόσιο αγαθό και περιουσία του ελληνικού

λαού στο ιδιωτικό κεφάλαιο, όπως αντίστοιχα μεθοδεύει τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης και υγείας αλλά και κάθε δημοσίου αγαθού.


Θέλει να πάψει να ακούγεται κάθε φωνή αμφισβήτησης της πολιτικής της. Θυμίζουμε την πρόσφατη παύση της εκπομπής των Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένας Κατσίμη.

Θέλει ταυτόχρονα να χτυπήσει κάθε οργανωμένο κομμάτι των εργαζομένων επιδιώκοντας να διαλύσει τον πάντα επικίνδυνο εχθρό που λέγεται εργατικό κίνημα.

Η πολιτική του «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» δεν θα περάσει

  • Το κλείσιμο της ΕΡΤ και οι απολύσεις δεν θα περάσουν.
  • Κανένας εργαζόμενος μόνος τους. Όλοι οι εργαζόμενοι να δώσουμε τη μάχη μέσα από τα σωματεία μας μαζί με το σύνολο των εργαζομένων και των ανέργων για δουλειά, παδεία, υγεία, δημοκρατικές ελευθερίες.
  • Δεν πάει άλλο αυτή η πολιτική που εξαθλιώνει την κοινωνία! Να ανατρέψουμε την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΔΗΜΑΡ. Με τους αγώνες του εργαζόμενου λαού να φύγουν μαζί με την Τρόικα.

Συμμετέχουμε στην 24ωρη Πανελλαδική ΑΠΕΡΓΙΑ που προκήρυξαν ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013
 

Leave a comment